Nieuwsbrief september 2017

  -

Nieuwsbrief september 2017
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
   
Citatiepushing is wetenschapsfraude
-Wageningen Universiteit gooit de knuppel in het hoenderhok: het moet maar eens afgelopen zijn met het opdringen van eigen publicaties door peer reviewers. WU pleit voor scherpere gedragsregels om een "citatiekartel van wetenschappers, bezig om elkaars citatiescore op te pompen" te voorkomen (de Volkskrant, 6 september).
   
   
Workshop 'Literature review en referenties', vrijdag 20 oktober 2017
-Hoe vindt u relevante literatuur, en wat doet u daar vervolgens academisch verantwoord mee? Schrijf u in voor de workshop van vrijdag 20 oktober over Literature review, auteursrecht, plagiaat en referenties. WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Lectoren toch ook promotierecht
-Het was een tijdje welles-nietes tussen minister Bussemaker en de Eerste Kamer, maar de kogel is door de kerk: ook aan gepromoveerde (hbo-)lectoren met een nulaanstelling als universitair hoofddocent kan het ius promovendi worden toegekend. Dat geldt eveneens voor hoogleraren met emeritaat. De keuze wordt dus een stuk ruimer. Bron: ScienceGuide
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag',
vrijdag 27 oktober 2017

-De algemene introductiecursus over de vele facetten van het buitenpromoveren. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of net is begonnen. Meer weten? WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Discussie over kunstpromoties
-"Promoveren tot doctor als kunstenaar. Dat kan in Leiden. Het levert soms interessante proefschriften op, maar ook kritiek", zo schrijft de NRC. Over een controversieel onderwerp: een specialistisch promotietraject voor kunstenaars die willen reflecteren op hun eigen kunst.
   
   
Workshop 'Methodologie en wetenschappelijk schrijven', vrijdag 17 november 2017
-Wat zijn de wetenschapsfilosofische opvattingen binnen uw discipline? Daarbij beantwoordt u onder meer de vraag wat de gangbare methodologie of kennisopvatting is. En wat wetenschappelijk schrijven is. Meer weten? WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Septemberblog: Sally and Anne
-Het promotietraject brengt ongetwijfeld nuance in uw denken. Daar maakt u zich niet in alle situaties populair mee. Lees de hele septemberblog van Kerstin.
   
   
Augustusblog: Verhalen over kevers
-Met intertekstualiteit en internarrativiteit brengen wetenschappers het verhaal over hun vak tot stand. Welke wending kun je als (buiten)promovendus geven? Lees de hele augustusblog van Floor.
   
   
Juliblog: Metusalem
-Als we inderdaad zo oud worden als de wetenschap ons voorspiegelt, dan wordt het nog een hele klus om al die tijd te vullen. Onderzoek verveelt echter nooit. Lees de hele juliblog van Kerstin.
   
   
Industrial Doctorates
-Het kabinet wil graag dat de wetenschap via een industrial doctorate meer bijdraagt aan de oplossing van maatschappelijke problemen en aan innovatie in het bedrijfsleven. De academische wereld is kritisch, maar in Denemarken behaalt 99% van de industrial candidates uiteindelijk een PhD, tegenover een kleine 90% in een regulier PhD-programma.
   
   
Worstelende wetenschap
-Onder het thema 'worstelende wetenschap' publiceerde De Groene Amsterdammer deze zomer een niet zo gezellige serie artikelen over wetenschappelijke spanningsvelden. Ook als buitenpromovendus kunnen deze zwaar op de maag liggen.
   
   
Handboek en Werkboek bestellen
Maak voor het Handboek € 54,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 89,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam en bezorgadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.