"En eenmaal zo aan de gang, merkt u dat u ook niet meer terug kunt naar uw oude zelf." Floor Basten en Kerstin van Tiggelen in het voorwoord van het Handboek Buitenpromoveren

Nieuwsbrief september 2016

  -

Nieuwsbrief september 2016
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 11 november
-Op vrijdag 11 november ontdekt u in één dag met Floor Basten en Kerstin van Tiggelen of promoveren bij u past en wat u dan te wachten staat. Interactief en met huiswerkopdracht. Uit de reacties van de deelnemers: "Het klinkt raar, maar tijdens de workshop zag ik ineens de outline van mijn thesis", "Goede balans tussen praktische tips & trics en het proces". Nu alvast reserveren.
   
   
Zo werkt publiceren
-Uw artikel aan een journal aanbieden is niet zo moeilijk, maar geplaatst krijgen wél! We vonden een zeer bruikbare presentatie van prof. dr. Paul Kirschner (Open Universiteit) over het publiceren van artikelen. Hier bekijken.
   
   
4th National eScience Symposium
-'Science in a Digital World' is de titel van het wetenschapssymposium op 13 oktober in Amsterdam voor studenten en wetenschappers. Onderwerp is de impact van digitale technologie op de wetenschappelijke praktijk. Met vijf thematische sessies: Sports & eHealth, Social Data, Astronomy, Smart Energy, en Data Science. Meer informatie.
   
   
Gratis lidmaatschap Campus Orleon
-Campus Orleon is een netwerk van en voor mensen met een passie voor onderzoek. In 2008 opgericht door coauteur van Handboek Buitenpromoveren Floor Basten. Buitenpromovendi die het Handboek of Werkboek bestellen of deelnemen aan de workshop Buitenpromoveren krijgen het lidmaatschap een jaar gratis.
   
   
Wiskundeleraar in Onderzoek
-NWO biedt wiskundedocenten de gelegenheid om naast hun reguliere onderwijsfunctie zes tot twaalf maanden één dag per week onderzoek te doen bij een universitaire afdeling. Dit onderzoek kan bestaan uit wiskundeonderzoek (fundamenteel, toegepast of de geschiedenis van de wiskunde) of wiskundedidaktiek. Zie de call for proposals.

   
   
Strippenkaart
-Naast onze workshops is er individuele begeleiding mogelijk: van de eerste oriënterende gedachten tot het formuleren van een onderzoeksplan, uitvoeren van kwalitatief en kwantitatief onderzoek tot het schrijven van het proefschrift en het organiseren van een proefpromotie. Strippenkaart met korting op begeleidingsuren. Meer informatie.
   
   
Journals vinden
-Het juiste wetenschappelijke tijdschrift vinden voor uw publicatie is vaak een hele opgave. De Thomas Reuters Master Journal List geeft een overzicht van een groot aantal Engelstalige uitgaven. De impactfactor van tijdschriften uit de exacte en sociale wetenschappen vindt u in de Journal Citation Reports, ook van Reuters. Kijk hier voor juridische journals.
   
   
WerkToog academic voice 3-6 januari 2017
-Driedaagse werktoog waarin u op basis van uw biografie door een narratieve herordening uw eigen academic stem gaat herkennen en waarderen. Kosten: € 750,- (inclusief eenvoudige overnachtingen en bio-maaltijden, geen btw). Leiding: Floor Basten en Caroline Kal. Meer informatie.
   
   
De power van Nature
-Wetenschappers begaan desnoods een moord om te kunnen publiceren in Nature. Hoe is dat eigenlijk het belangrijkste wetenschappelijke tijdschrift ter wereld geworden? De Volkskrant van 9 juli ging langs bij de redactie in Londen. Log in of gebruik Blendle.
   
   
Handboek en Werkboek bestellen
Maak voor het Handboek € 54,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 89,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam en bezorgadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.