Nieuwsbrief oktober 2018

  --

Nieuwsbrief oktober 2018
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

EIGENLIJK VOOR ÁLLE PROMOVENDI!

 
         
   
Weetje #14 uit het Handboek
-Verschillen in paradigmatische positionering zijn regelmatig dé oorzaak van miscommunicatie tussen promovendus en promotor. Het Handboek Buitenpromoveren (2018, pp. 174-5) legt uit hoe dat zit. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.
   
   
Proefschrift verkopen in buitenland
-Via het Expertisecentrum Buitenpromoveren kon u al uw proefschrift laten produceren en verkopen op Bol.com. Dankzij de nieuwe samenwerking met Global Academic Press kan uw proefschrift nu ook goedkoop wereldwijd worden aangeboden. Fysiek en/of digitaal. Ook ideaal voor handelsedities. Mail voor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
   
   
Nieuw: de PhD Boost
-PhD Boosts zijn onze workshops met een lossere agenda. Een hele dag alle ruimte voor vragen stellen, eigen (deel)onderzoek presenteren, wetenschappelijke feedback leren geven (en ontvangen), en ervaringen uitwisselen: 18 januari, 19 april, 20 september en/of 22 november 2019, WTC Almere, € 299,- exclusief btw, inclusief lunch. Meer weten?
   
   
Agenda 2019
-Inspiratie nodig voor promotieplannen of al onderzoek in uitvoering? Op veler verzoek hebben we al voor 2019 een jaaroverzicht gemaakt van alle workshops en PhD Boosts. Zo kunt u nu al de nodige data in uw agenda reserveren (en uzelf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of deze handige datumprikker). Gewoon even doen!
   
   
Septemberblog: serious business
-Wetenschap is serious business. Soms heeft dat eerste de overhand, soms dat tweede. De belangrijkste vraag is: neem je jezelf als wetenschapper serieus? Floors beste advies in haar septemberblog: blijf de kritiek voor.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 9 november 2018
-"Had ik dat maar eerder geweten", horen we vaak. Daarom bieden we deze algemene introductiecursus twee keer per jaar aan. Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten? WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Promotiebeurs voor leraren 2019
-De Promotiebeurs voor leraren van NWO ondersteunt docenten financieel bij het schrijven van een proefschrift. Bedoeld voor leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps-, hoger beroeps- en speciaal onderwijs. De deadlines voor het aanvragen van de beurs zijn januari en september 2019.
   
   
Novemberblog: Pieter van Mierevelt
-De beroemde zeventiende-eeuwse kunstschilder Pieter van Mierevelt had het niet makkelijk. Zijn familieportret werd voller en voller om alle nieuwe familieleden toch maar een plaatsje te kunnen geven. Dat 'proppen' is ook een herkenbaar thema voor (buiten)promovendi, signaleert Kerstin in haar komende novemberblog.
   
   
Workshops op locatie
-Er ontstaan steeds meer PhD-groepjes in bedrijven, hogescholen en universiteiten. Floor en Kerstin geven ook workshops van een halve of hele dag op locatie. Zo zijn we op vrijdag 12 oktober uitgenodigd bij het Expertise Centrum voor de Promotie Opleiding en het Dual PhD Centre van de Universiteit Leiden (zie programma online of als pdf).
   
   
39e KNAW Erasmus Birthday,
9 november 2018 Lecture

-Deze 39e editie gaat over de plaats van Erasmus in de geschiedenis van wetenschappelijke hygiëne. Zowel met betrekking tot zijn tijdgenoten (humanistische artsen, wetenschappers en theologen) als in een langere traditie van het schrijven over de gezondheid van wetenschappers, melancholie, hypochondrie en de passies. Amsterdam, 16.00-17.30 uur.
   
   
Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid?
Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld,
of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.