"En eenmaal zo aan de gang, merkt u dat u ook niet meer terug kunt naar uw oude zelf." Floor Basten en Kerstin van Tiggelen in het voorwoord van het Handboek Buitenpromoveren

Nieuwsbrief oktober 2015

  -

NIEUWSBRIEF
oktober 2015

Handboek Buitenpromoveren

Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
   
Editie 2016 is uit!
Binnen twee jaar is de eerste editie van het Handboek Buitenpromoveren tot op het laatste boek uitverkocht. De editie 2016 is echter al gedrukt en klaar voor verzending. De verschillen zijn vooral cosmetisch: wat typ- en zetfoutjes, en kleine actualisaties. Plus de grote vermelding 'Editie 2016' voorop!
   
   
Nieuw: Werkboek Buitenpromoveren
-Waar het Handboek ruim 420 pagina’s inhoudelijke informatie biedt over alle aspecten van het promotieproces, daagt het Werkboek Buitenpromoveren de promovendus onderweg en in spe vooral uit om die inhoud naar het eigen onderzoek te vertalen en zich zo te oefenen in onderzoek op academisch niveau.

Het Werkboek Buitenpromoveren kan zelfstandig of in combinatie met het Handboek worden gebruikt. Het is verkrijgbaar vanaf 13 november 2015, maar bestellen kan nu al. Prijs € 34,95 (Europa € 45,95, wereld € 50,95) inclusief btw en verzendkosten. Maak het bedrag over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 (BIC TRIONL2U) t.n.v. Basten - van Tiggelen, Nijmegen, onder vermelding van uw naam en bezorgadres.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag' op 13 november
-Het kan: in een dag weten of promoveren bij u past en wat u dan te wachten staat. Floor Basten en Kerstin van Tiggelen nemen u op vrijdag 13 november in Amsterdam mee door de vele facetten van het buitenpromoveren. Bovendien ontvangt u € 4,95 korting op het Handboek Buitenpromoveren en € 2,45 korting op het Werkboek Buitenpromoveren bij aanschaf op de dag zelf.

De kosten bedragen € 299,- exclusief btw maar inclusief lunch. Lees hier meer over Buitenpromoveren in één dag. Aanmelden uiterlijk 6 november via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
   
   
Vergeet het Commissariaat voor de Media niet
Schrijft u uw proefschrift in het Nederlands of Fries, vergeet dan niet uw boek en de prijs ervan aan te melden bij het Commissariaat voor de Media. Deze organisatie houdt namelijk toezicht op naleving van de Wet op de vaste boekenprijs. De Wvbp verplicht dat een boek gedurende ten minste één jaar voor de vooraf bepaalde prijs wordt verkocht; dus niet duurder en niet goedkoper.
   
   
Proefschriftproductie
Als uw promotieonderzoek klaar is, wacht er nog veel praktisch regelwerk: er moet immers een boek worden afgeleverd. Redigeren, vertalen, ISBN en barcode aanvragen, coverontwerp, opmaak van de tekst, illustraties en fotografie, drukker aansturen, proefdruk beoordelen, aanmelden bij het Commissariaat voor de Media en de Koninklijke Bibliotheek...

De beste oplossing? U concentreert u op het voorbereiden van de verdediging, wij hebben de kennis en de contacten om dit traject gedeeltelijk of geheel voor u te verzorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.
   
   
Incompany presentaties
In steeds meer bedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties gaan professionals promoveren. Vaak betekent dat ook de oprichting van een PhD-netwerk om ervaringen uit te wisselen. Met incompany workshops en voorlichting op maat helpen Floor Basten en Kerstin van Tiggelen deze promovendinetwerken in de startblokken te zetten.
   
   
The devil is in the detail
- De personalia op het schutblad van het proefschrift moeten kloppen met de gegevens in het paspoort. UvA-promovendus Norman Sachs vermeldde in 2013 op het schutblad van zijn proefschrift als geboorteplaats ‘Ilmenau (DDR)’. Die gemeente ligt echter sinds het vallen van de Muur in Duitsland.

Het overdrukken van zijn proefschrift werd hem bespaard: na het overleggen van zijn geboortebewijs twijfelde niemand nog aan zijn identiteit.
   
   
Handboek en Werkboek bestellen
Pak dit najaar de draad (weer) op met het Handboek Buitenpromoveren en het Werkboek Buitenpromoveren. Ook gewaardeerd als stille aansporing voor partner, vriend of collega die al jaren twijfelt over een promotie.

Maak voor het Handboek € 54,95 (Europa € 65,95, wereld € 70,95) en voor het Werkboek € 34,95 (Europa € 45,95, wereld € 50,95) over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - van Tiggelen, Nijmegen, onder vermelding van naam en bezorgadres. Zie ook handboekbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.