"En eenmaal zo aan de gang, merkt u dat u ook niet meer terug kunt naar uw oude zelf." Floor Basten en Kerstin van Tiggelen in het voorwoord van het Handboek Buitenpromoveren

Nieuwsbrief oktober 2013

  -

NIEUWSBRIEF
oktober 2013

Handboek Buitenpromoveren

Hét oriëntatiepunt voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
    Nu verkrijgbaar!
Op 15 oktober, shop precies volgens planning, cialis is het Handboek Buitenpromoveren verschenen. Met maar liefst 436 pagina’s informatie is dit boek hét oriëntatiepunt voor (buiten)promovendi in spe en onderweg, sales begeleidende hoogleraren, en iedereen die bij promotietrajecten naast en na een carrière is betrokken.

Inkijkjes in de wetenschappelijke wereld en promotiecultuur en meer praktische zaken als fiscaliteiten en intellectuele eigendom worden geflankeerd door inspirerende verhalen van buitenpromovendi en promotoren van alle universiteiten. Daarmee is het Handboek Buitenpromoveren het eerste praktische naslagwerk over promoveren in deeltijd.
   
   
Bedrijfsleven: promoveren bevestigt autoriteit
Door promotieonderzoek en het verkrijgen van de doctorstitel formaliseert u uw positie als autoriteit op uw vakgebied. Immers, u wordt nu ook door de wetenschap erkend. Dit heeft veelal een positieve invloed op onder meer uw reputatie, marktpositie, omzet, uitnodigingen om als gastspreker/gastdocent (hbo, business schools, universiteit) op te treden, en continuïteit en toekomstbestendigheid.

Kortom, een enorm waardevolle spin-off, niet alleen ook voor uw organisatie, maar ook voor uzelf als professional en als persoon. Juist door promotieonderzoek tijdens de actieve carrière uit te voeren, is een schat aan actuele en relevante data voorhanden. Dankzij de vele faciliteiten is tegenwoordig een buitenpromotie uitstekend in te passen.
   
   
Hbo: docenten op hoger niveau
De grote waarde van promotieonderzoek wordt nog eens extra onderstreept door de Strategische Agenda Hoger Onderwijs, Onderzoek en Wetenschap van augustus 2011, waarin toenmalig staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Zijlstra en toenmalig minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Verhagen ernaar streven dat in 2020 alle hbo-docenten zijn afgestudeerd of gepromoveerd.

In aanvulling daarop stelt de Vereniging Hogescholen (voorheen HBO-raad): “Het is de uitdrukkelijke ambitie om het percentage gepromoveerde medewerkers fors te verhogen. Enerzijds gebeurt dit door zittende docenten en medewerkers in staat te stellen te promoveren. Anderzijds wordt de hogeschool voor reeds gepromoveerden een steeds aantrekkelijkere werkgever waar men als docent/onderzoeker aan de slag kan om vanuit een beroepspraktijkgerichte insteek bij te dragen aan de Nederlandse kennissamenleving.”
   
   
Fragment Handboek online!
Alvast een deel lezen van het Handboek Buitenpromoveren? Via deze link opent u een fragment met de volledige inhoudsopgave, een verhalenblok en diverse artikelen.
   
   
Reactie prof. dr. Léon de Caluwé
“Voor een buitenpromovendus is het nodig om (goed begeleid) de wereld van de wetenschap binnen te stappen en de spelregels van de academie te begrijpen en toe te passen. Dat vergt nogal wat. Daarom is dit handboek onontbeerlijk: dat levert die kennis en inzichten om je voor te bereiden op het schrijven van een proefschrift.” Dat zegt prof. dr. Léon de Caluwé, hoogleraar advieskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en senior partner bij Twynstra Gudde in zijn voorwoord over het Handboek Buitenpromoveren.
   
   
Reactie prof. dr. Roel in ’t Veld
Prof. dr. Roel in ’t Veld, hoogleraar Governance and sustainability aan Tilburg University en werkzaam als zelfstandig bestuurskundig consultant, stelt: “Niet alleen is ons aller leven vol van onderzoek, maar professioneel onderzoek moet zich ook deels buiten universiteiten afspelen. Daarbij hebben ook de universiteiten baat, omdat arbeidsdeling ook hun relevantie vergroot. Daarom is dit boek broodnodig.”
   
   
Nu bestellen
Het Handboek Buitenpromoveren is geschreven door dr. F.M.R.C. (Floor) Basten en dr. K.B. (Kerstin) van Tiggelen, MBA.
Prijs € 54,95 inclusief btw en verzendkosten (Europa € 64,95, wereld € 70,95), bestellen op handboekbuitenpromoveren.nl. Op deze website is rechts bovenin een aparte perssectie. U vindt hier onder meer een fragment uit het Handboek Buitenpromoveren. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel rechtstreeks met de auteurs: Floor Basten (06 – 25 57 59 57) en Kerstin van Tiggelen (06 – 51 35 08 97).
   
         
 - - -
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.