Nieuwsbrief november 2017

  -

Nieuwsbrief november 2017
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
   
Wetenschap heeft droombeeld
-Wetenschappers vinden zichzelf rationeler, opener, intelligenter, eerlijker en coöperatiever dan anderen. Dat droombeeld - want wetenschappers zijn immers ook maar gewone, zichzelf overschattende mensen - was de verrassende uitkomst van het promotieonderzoek van Coosje Veldkamp. Zij promoveerde woensdag 8 november in Tilburg.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag',
vrijdag 30 maart en 9 november 2018

-De algemene introductiecursus over de vele facetten van het buitenpromoveren. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten? WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Promovendi gevraagd in Londen
-Op 23 en 24 juni 2018 vindt het ICLS 2018 Doctoral Consortium plaats. Dit event is speciaal voor promovendi die in groter verband willen discussiëren over hun onderwerp. Aanmelden kan tot en met 15 januari 2018. Lees meer op de ICLS-website.
   
   
Workshop 'Literature review en Auteursrecht, plagiaat en referenties', vrijdag 22 juni 2018
-Hoe vindt u relevante literatuur, en wat doet u daar vervolgens academisch verantwoord mee? Minstens zo belangrijk: hoe beschermt u uw eigen werk? Schrijf u nu al in. WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Zelfplagiaat heel gewoon
-Economen en psychologen nemen soms meer dan tien procent van een artikel over uit eigen werk, zonder dat expliciet te vermelden. Historici en biochemici zijn de braafste jongetjes (en meisjes) van de klas met steeds weer vernieuwende data. Die ontdekkingen deed promovendus Serge Horbach. Zijn (ongetwijfeld originele) artikel verscheen in september 2017 in Research Policy.
   
   
Workshop 'Methodologie en wetenschappelijk schrijven', vrijdag 21 september 2018
-Wat zijn de wetenschapsfilosofische opvattingen binnen uw discipline? Daarbij beantwoordt u onder meer de vraag wat de gangbare methodologie of kennisopvatting is. En wat wetenschappelijk schrijven is. Meer weten? WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Novemberblog: Where do I begin
-Gastblogger Bert Weltens is een van de doctoren met wie wij samenwerken voor de begeleiding van (buiten)promovendi. Analitici en holisten hebben hun eigen aanpak als het om een proefschrift schrijven gaat. Als u wilt weten wie u bent en wat dat betekent, lees dan de hele novemberblog van Bert.
   
   
Publiphilia Impactfactorius
-Een publicatie met een knipoog, maar een heel serieuze ondertoon: wetenschappers vinden het journal belangrijker dan het onderzoek zelf. "Obsessief" noemt psychiater Joeri Tijdink, een van de auteurs, deze verering van Science, Cell en Nature. Het artikel over deze aandoening verscheen in oktober in PeerJ.
   
   
Oktoberblog: Mores leren
-Wat doe je als je promotor zegt dat je een begrip verkeerd hebt gebruikt? Vraag je dan hoe het wel moet? Of verdedig je je keuze te vuur en te zwaard? Als je lang over dit antwoord moet nadenken, dan is promoveren wellicht niet iets voor jou? Lees de hele oktoberblog van Floor.
   
   
Handboek en Werkboek voor Sint of Kerst?
Maak voor het Handboek € 54,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 89,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam en bezorgadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.