Nieuwsbrief mei 2019

  --

Nieuwsbrief mei 2019
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

EIGENLIJK VOOR ÁLLE PROMOVENDI!

 
         
   
Weetje #93 uit het Handboek
-Het auteursrecht op uw eigen werk is automatisch bij wet beschermd. Maar uw werkgever kan een claim leggen. Maak dus goede, schriftelijke afspraken. Handboek Buitenpromoveren (2018, p. 403) vertelt meer. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.
   
   
Maart/aprilblog: Amy ten Have - Groskamp
-De academische wereld staat bol van gedragsregels en omgangsvormen. Zo is per 1 oktober 2018 de nieuwe Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit van kracht geworden. Maar waar zijn Betrouwbaarheid, Controleerbaarheid, en Onpartijdigheid gebleven, vraagt Kerstin zich af in haar recente maart/aprilblog.
   
   
Kwaliteit van Leven, 6 juni
-ZonMW en NWO organiseren de slotbijeenkomst van het onderzoeksprogramma 'Kwaliteit van Leven en Gezondheid'. Gericht op onder meer wetenschappers, zorgprofessionals en beleidsmedewerkers. Een unieke kans om de nieuwste wetenschappelijke inzichten over Kwaliteit van Leven en Gezondheid uit eerste hand te vernemen.
   
   
Workshop 'Literature review en Auteursrecht, plagiaat en referenties', vrijdag 22 november 2019
-Hoe vindt u relevante literatuur, en wat doet u daar vervolgens academisch verantwoord mee? Minstens zo belangrijk: hoe beschermt u uw eigen werk? Floor en Kerstin nemen u mee. Schrijf u nu al in. WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Mei/juniblog: Hitchhikers’ guide
-Buitenpromovendi doen er goed aan hun enthousiasme ietskes te temperen, adviseert Floor in haar recente mei/juni-blog. Immers, met een God in het diepst van je gedachten zijn, betreed je een andere wereld dan die van de wetenschap.
   
   
€ 9,5 miljoen voor Promotiebeurs voor Leraren
-De dertiende ronde van de Promotiebeurs voor Leraren leverde 32 nieuwe promovendi op die op kosten van NWO aan hun proefschrift mogen beginnen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt jaarlijks 9,5 miljoen euro beschikbaar. In september start een aanvraagronde en is er bovendien een informatiebijeenkomst.
   
   
Workshop 'Methodologie en wetenschappelijk schrijven', vrijdag 13 september
-Wat zijn de wetenschapsfilosofische opvattingen binnen uw discipline? Daarmee beantwoordt u onder meer de vraag wat de gangbare methodologie of kennisopvatting is. En wat wetenschappelijk schrijven is. Meer weten? WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Workshops op locatie
-Er ontstaan steeds meer PhD-groepjes in bedrijven, hogescholen en universiteiten. Floor en Kerstin geven ook workshops van een halve of hele dag op locatie. Dit kunnen de volledige bestaande workshops zijn of maatwerk via een combinatie van verschillende onderwerpen. Individuele begeleiding is eveneens mogelijk.
   
   
Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid?
Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld,
of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.