Nieuwsbrief mei 2018

  --

Nieuwsbrief mei 2018
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

EIGENLIJK VOOR ÁLLE PROMOVENDI!

 
         
   
Bessensap 15 juni 2018
-Op vrijdag 15 juni 2018 organiseren NWO en de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN) Bessensap 2018. Journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om kennis uit te wisselen. Ook worden de winnaars van de Spinozapremie en Stevinpremie bekend gemaakt.
   
   
Workshop 'Literature review en Auteursrecht, plagiaat en referenties', vrijdag 22 juni 2018
-Hoe vindt u relevante literatuur, en wat doet u daar vervolgens academisch verantwoord mee? Minstens zo belangrijk: hoe beschermt u uw eigen werk? Floor en Kerstin nemen u mee. Schrijf u nu al in. WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Lezingenreeks Geheime kennis
-Wat is de betekenis van geheimhouding in kunst, politiek, wetenschap en religie? De lezingenreeks is onderdeel van het programma De Maakbaarheid van onze kennissamenleving (KNAW, de Akademie van Kunsten, UU en UvA). Noteer 22 mei, 12 en 19 juni in de agenda. Lees meer....
   
   
Deadline RAAK-publiek 28 juni 2018
-Hogescholen kunnen financiering aanvragen voor onderzoeksprojecten die in samenwerking met hbo-professionals werkzaam in de publieke sector worden uitgevoerd. Uitgewerkte voorstellen kunnen bij NWO worden ingeleverd tot donderdag 28 juni 2018, 14.00 uur.
   
   
Workshop 'Methodologie en wetenschappelijk schrijven', vrijdag 21 september 2018
-Wat zijn de wetenschapsfilosofische opvattingen binnen uw discipline? Daarbij beantwoordt u onder meer de vraag wat de gangbare methodologie of kennisopvatting is. En wat wetenschappelijk schrijven is. Meer weten? WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Meiblog: Ginevra
-Weinig onderwerpen veroorzaken zoveel tweespalt, ook wetenschappelijk, als religie. In de meest recente historische roman van Simone van der Vlugt, Ginevra, vindt een discussie plaats over het scheppingsverhaal. Hoogleraar Oude Testament Ellen van Wolde kan daarover meepraten. De oplossing volgens Kerstins meiblog: laat u niet weerhouden door hoongelach.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 9 november 2018
-De algemene introductiecursus door Floor en Kerstin over de vele facetten van het buitenpromoveren. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten? WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Wereldwetenschapsdag 2018
-UNESCO van de Verenigde Naties heeft jaarlijks 10 november ingesteld als de internationale Dag van de Wetenschap voor Vrede en Ontwikkeling. Lees meer....
   
   
Wetenschap in Nederland
-Al weer een half jaartje geleden verschenen, maar niet minder boeiend: een 84 pagina's tellend essay waarin José van Dijck en Wim van Saarloos, president en vicepresident van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, onderzoeken hoe ons kleine land in de wetenschap groot kon worden. In hardcopy € 9,99 maar gratis als pdf.
   
   
Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid?
Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.