"En eenmaal zo aan de gang, merkt u dat u ook niet meer terug kunt naar uw oude zelf." Floor Basten en Kerstin van Tiggelen in het voorwoord van het Handboek Buitenpromoveren

Nieuwsbrief mei 2016

  -

Nieuwsbrief mei 2016
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
   
Film 'On Being a Scientist'
-Op 7 april jl. was de primeur van de film 'On Being a Scientist'. Gemaakt in opdracht van de Universiteit Leiden over wetenschap en ethiek. Bedoeld om studenten (en promovendi) voor te bereiden op werk in de wetenschap en de valkuilen die daarbij komen kijken. De fictieve personages, vertolkt door onder anderen Sigrid ten Napel en Rijnout Bussemaker, maken de alledaagse dilemma’s in de wetenschappelijke wereld direct invoelbaar. Hier bekijken.
   
   
Paradisolezing 8 mei 2016
-Wat was er vóór de Oerknal? Komt eeuwig leven binnen handbereik? Voor de Paradisolezingen 2016 zijn acht topwetenschappers uitgenodigd te komen spreken over cruciale vragen die de wetenschap de komende jaren denkt te gaan beantwoorden. Op 8 mei spreekt Jan Pieter van der Schaar (universitair hoofddocent theoretische fysica, Universiteit van Amsterdam) over 'Voorbij de grenzen van het zichtbare heelal: aanwijzingen voor een multiversum'. Met de vragen: Wat was er voor de Oerknal? Parallelle universa? Naar KNAW.

   
   
Bootcamps 'Literature review' en 'Referentiesystemen', vrijdag 3 juni
-Op vrijdag 3 juni zijn er twee korte workshops van elk 2,5 uur. In de ochtend krijgt u een stevige basis voor het uitvoeren van een literature review, in de middag wordt u bijgepraat over referentiesystemen, auteursrecht en plagiaat. U kunt aan een van beide of de hele dag deelnemen. Lees meer over inhoud en inschrijven.
   
   
NWO Bessensap 10 juni 2016
-NWO organiseert in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie (VWN) op vrijdag 10 juni in de Rode Hoed Amsterdam het jaarlijkse evenement Bessensap. Bessensap brengt wetenschappers, journalisten en voorlichters bij elkaar. Er wordt ingespeeld op de recente ontwikkelingen binnen zowel wetenschap als communicatie door middel van lezingen, workshops, interviews, casestudies etc. Bessensap wordt traditiegetrouw afgesloten met de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies. Naar NWO.
   
   
Uitreiking Ruigrok Prijs 17 juni 2016
-De Johannes Cornelis Ruigrok Prijs is een aanmoedigingsprijs voor onderzoekers die in het jaar van toekenning niet langer dan vijf jaar zijn gepromoveerd op het gebied van Rechtswetenschappen, Economische wetenschappen, Maatschappijwetenschappen, en Menswetenschappen. De vierjaarlijkse prijs wordt toegekend door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 11 november
-Op vrijdag 11 november ontdekt u in één dag met Floor Basten en Kerstin van Tiggelen of promoveren bij u past en wat u dan te wachten staat. Interactief en met huiswerkopdracht. Uit de reacties van de deelnemers: "Het klinkt raar, maar tijdens de workshop zag ik ineens de outline van mijn thesis", "Goede balans tussen praktische tips & trics en het proces". Nu alvast reserveren.
   
   
Handboek en Werkboek bestellen
Maak voor het Handboek € 54,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 89,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam en bezorgadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook handboekbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.