Nieuwsbrief maart 2017

  -

Nieuwsbrief maart 2017
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 7 april 2017
-Op vrijdag 7 april ontdekt u in één dag met Floor Basten en Kerstin van Tiggelen of promoveren bij u past en wat u dan te wachten staat. Uit de reacties van de deelnemers: "Het klinkt raar, maar tijdens de workshop zag ik ineens de outline van mijn thesis", "Goede balans tussen praktische tips & trics en het proces". Vol = vol.
   
   
Kieswijzer voor promovendi
-Bij welke partijen staat onderwijs hoog of juist laag in het verkiezingsprogramma? Het Promovendi Netwerk Nederland zocht het uit en stelde een Kieswijzer voor promovendi op.
   
   
Te hoge werkdruk
-Na je promotie een wetenschappelijke carrière? Bijna zeven van de tien medewerkers van de Nederlandse universiteiten ervaart de werkdruk hoog tot zeer hoog. In de afgelopen drie jaar heeft 60% van de ondervraagden daardoor lichamelijke of psychische klachten gehad. Dit blijkt uit recent onderzoek van de FNV in samenwerking met de VAWO.
   
   
Volg ons op Facebook
-Al aangemeld als follower op de Facebookpagina van het Expertisecentrum Buitenpromoveren? Zo blijf je ook tussentijds op de hoogte van meer of minder wetenschappelijk nieuws.
   
   
Meer vrouwelijke hoogleraren
-Universiteiten tellen te veel witte mannen en zijn te veel gericht op onderzoek, aldus OCW-minister Jet Bussemaker. Daarom heeft ze eenmalig € 5 miljoen vrijgemaakt om honderd vrouwelijke hoofddocenten te benoemen tot hoogleraar. Verder wil ze dat kennisoverdracht niet ten onder gaat aan de publicatiedruk.
   
   
Pre-promotietraject voor mbo-docenten
-Het ministerie van OCW stimuleert promotieonderzoek door docenten. In het mbo bevindt deze onderzoekscultuur zich nog in een beginstadium. Het expertisecentrum beroepsonderwijs (ecbo), Hogeschool Utrecht (HU) en de Open Universiteit (OU) hebben daarom een prepromotietraject ontwikkeld voor mbo-docenten met promotieambities. Download de folder.
   
   
Blogs van Floor
-Floor schreef in februari een blog over wetenschap in een post-thruth tijdperk. Niet in het minst omdat The Oxford Dictionary ‘post-truth’ heeft uitgeroepen tot woord van het jaar 2016.

   
   
Blogs van Kerstin
-Serendipiteit en Open Science zijn de onderwerpen waarover Kerstin in haar blogs van respectievelijk januari en maart haar licht laat schijnen. Met een handige tip voor optimale transparantie van bronnen en data.
   
   
Vakconferentie wetenschapscommunicatie
-Wat ís ‘maatschappelijke impact’ van wetenschap en op welke manier draagt wetenschapscommunicatie daaraan bij? Op 10 april 2017 organiseren onder meer KNAW en VSNU voor de vijfde keer de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie. De conferentie geeft een podium aan voorbeelden van wetenschap en wetenschapscommunicatie die het verschil maken in de samenleving.
   
   
Workshops juni 2017
-Ook alvast noteren of reserveren de workshops in juni:

Vrijdag 2 juni: Literature review + Auteursrecht, plagiaat en referenties

Vrijdag 23 juni: Methodologie + Wetenschappelijk schrijven
   
   
Handboek en Werkboek bestellen
Maak voor het Handboek € 54,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 89,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam en bezorgadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.