Nieuwsbrief juli 2020

  --

Nieuwsbrief 2020/07
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

EIGENLIJK VOOR ÁLLE PROMOVENDI!

 
         
   
Workshops najaar 2020 (coronaproof!)
-11-09 'Methodologie' en 'Wetenschappelijk schrijven'
09-10 'Buitenpromoveren in één dag'
20-11 'Literature review' en 'Auteursrecht, plagiaat en referenties'
Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten en aanmelden?
   
   
KNAW-webinars online
-Webinars, lezingen, en allerlei interessante wetenschappelijke presentaties heeft de KNAW overzichtelijk online gebundeld. Gratis kennis op een presenteerblaadje zogezegd. En makkelijk toegankelijk via Youtube.
   
   
Weetje #54 uit het Handboek
-Promotieonderzoek doet u wellicht uit passie, maar de kwaliteit moet wel de peer reviewers en leescommissie overtuigen. Waar zij op letten leest u in hoofdstuk 3.10.10 van Handboek Buitenpromoveren. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.
   
   
Vergeten muziekfamilie
-Dat promoveren geen leeftijd kent, wordt opnieuw bewezen door Rein Verhagen (83). Het proefschrift van de professioneel blokfluitist richt zich op de ontwikkeling van de reformatorische kerkmuziek ten tijde van de Van Blankenburgs. Met name op Quirinus van Blankenburg, de 'Nederlandse Bach'.
   
   
Maart/aprilblog: Breakdown
-Het is lastig om je los te maken van wat je al denkt te weten. Floor wijst u echter op een truc: het creëren van een breakdown of the normal. Lees haar mei/juniblog.
   
   
CBS-onderzoek promoties
-Het CBS heeft voor de derde keer onderzoek gedaan onder gepromoveerden. Wat zijn de belangrijkste resultaten voor gepromoveerden, hoe kijken zij terug op hun promotietraject en hoe doen zij het op de arbeidsmarkt? Opmerkelijk: 56 procent had PhD-baan, 44 procent dus niet. Lees alle resultaten
   
   
Dissertatieprijzen
-Ze zijn eervol en u verdient er een deel van uw promotiekosten mee terug: dissertatieprijzen. Kijk maar eens bij de Stichting Praemium Erasmianum (€ 3.000,-) en de Boymansprijs (€ 1.250,-).
   
   
Juli/augustusblog: Der Willy
-Controversieel onderzoek is van alle tijden. Kerstin toog in het pre-coronium naar de overzichtstentoonstelling ‘Design van het Derde Rijk’ in Design Museum Den Bosch. Lees haar juli/augustusblog.
   
   
Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid?
Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres. Voor het buitenland gelden verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld,
omdat u een van onze producten heeft afgenomen,
of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.