Nieuwsbrief februari 2019

  --

Nieuwsbrief februari 2019
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

EIGENLIJK VOOR ÁLLE PROMOVENDI!

 
         
   
Weetje #37 uit het Handboek
-Promoveren is een originele en significante bijdrage aan de wetenschap leveren, maar kun je ook té revolutionair zijn? Jazeker, en het Handboek Buitenpromoveren (2018, pp. 134-6) legt uit hoe dat komt. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.
   
   
Absolute tip: Deepdyve
-Direct online toegang tot duizenden journals wereldwijd. En dat voor slechts $49 per maand. Van gerenommeerde wetenschappelijke uitgevers onder wie SpringerNature, Elsevier, Wiley-Blackwell, en Oxford University Press. Een belangrijke stap vooruit op weg naar open science. En het scheelt buitenpromovendi steeds een bezoek aan de universiteitsbibliotheek om daar in te loggen.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 29 maart 2019
-"Had ik dat maar eerder geweten", horen we vaak. Daarom bieden we deze algemene introductiecursus twee keer per jaar aan. Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten? WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Oudste promovenda?
-Op 28 maart promoveert Christine Schunck aan de Radboud Universiteit. Ze is dan 76,5 jaar. Wie weet of er nog oudere vrouwelijke promovendi zijn geweest? Stuur dan even een e-mailtje. De titel van het proefschrift luidt overigens 'Intolerante tolerantie. De geschiedenis van de katholieke missionering op Curaçao [1499-1776]'.
   
   
Global Social Change Research Project
-Op de website van Global Social Change Research Project vindt u een scala aan gratis beschikbaar gestelde bronnen en referenties rond sociaalwetenschappelijke methoden en technieken. Handig voor een eerste oriëntatie en als wegwijzer voor verdere verdieping in de materie.
   
   
Nieuw: de PhD Boost
-PhD Boosts zijn onze workshops met een lossere agenda. Een hele dag alle ruimte voor vragen stellen, eigen (deel)onderzoek presenteren, wetenschappelijke feedback leren geven (en ontvangen), en ervaringen uitwisselen: 19 april, 20 september en/of 22 november 2019, WTC Almere, € 299,- exclusief btw, inclusief lunch. Meer weten?
   
   
Promotiebeurs voor leraren 2019
-De Promotiebeurs voor leraren van NWO ondersteunt docenten financieel bij het schrijven van een proefschrift. Bedoeld voor leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps-, hoger beroeps- en speciaal onderwijs. De tweede deadline van dit jaar voor het aanvragen van de beurs is in september.
   
   
Januari/februariblog: Bedriegerscomplex
-Veel wetenschappers hebben er last van: het gevoel dat de buitenwereld er elk moment achter kan komen dat ze toch niet zo slim zijn als hun titels doen vermoeden. Het gevoel dat je als bedrieger ontmaskerd gaat worden, heet impostor syndrome. Heel vervelend, maar Floor heeft ook goed nieuws in haar januari/februariblog: je kunt er iets aan doen.
   
   
Workshops op locatie
-Er ontstaan steeds meer PhD-groepjes in bedrijven, hogescholen en universiteiten. Floor en Kerstin geven ook workshops van een halve of hele dag op locatie. Dit kunnen de volledige bestaande workshops zijn of maatwerk via een combinatie van verschillende onderwerpen.
   
   
Nederland academische topscoorder
-In de sociale wetenschappen wordt Nederlands onderzoek het meest geciteerd. Het verschil met buitenlandse collega-wetenschappers is maar liefst 26 procent, aldus het Rathenau Instituut. In het onderzoeksgebied 'Natuur' bekleden we een derde plaats, maar nog steeds met 41 procent meer citaten dan het internationale gemiddelde.
   
   
Nog meer workshops
-Noteer ook alvast 21 juni voor de workshop 'Literature review' en 'Auteursrecht, plagiaat en referenties'. En 13 september 'Methodologie' en 'Wetenschappelijk schrijven'.
Meer weten? WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid?
Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld,
of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.