Nieuwsbrief februari 2018

  --

Nieuwsbrief februari 2018
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

EIGENLIJK VOOR ÁLLE PROMOVENDI!

 
         
   
Promotie in piratenpak niet toegestaan
-Echt streng zijn de Nederlandse kledingvoorschriften niet, maar een promotie in piratenpak ging de TU Delft te ver. Dat was de wens van Michael Afanasyev, pastafari en priester van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster (die jongens met een vergiet op hun hoofd...). Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde medio december dat het piratenpak "niet in brede kring wordt gezien als een uiting van het pastafarisme".
   
   
Promoveren voor mbo-docenten
-Na een succesvolle eerst ronde vorig jaar, start in maart 2018 een tweede ronde van het pre-promotietraject voor mbo-docenten. Het traject is een initiatief van de beroepsvereniging opleiders in het mbo, expertisecentrum beroepsonderwijs, Lectoraat Beroepsonderwijs van Hogeschool Utrecht en de Open Universiteit. Lees de toelichting 2017.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 30 maart 2018
-De algemene introductiecursus door Floor en Kerstin over de vele facetten van het buitenpromoveren. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten? WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
New Scientist Live, donderdag 31 mei
-Een stamcelpionier, een sterrenkundige, en de jongste hoogleraar Interne Geneeskunde van Nederland vertellen op 31 mei in het Tivoli Vredenburg in Utrecht over hun grote passie: de wetenschap. Tussen de gerenommeerde sprekers door krijgen vijf jonge wetenschapstalenten de kans om hun onderzoek te pitchen. Een van hen wordt deze avond het New Scientist Wetenschapstalent 2018. Lees meer....
   
   
Workshop 'Literature review en Auteursrecht, plagiaat en referenties', vrijdag 22 juni 2018
-Hoe vindt u relevante literatuur, en wat doet u daar vervolgens academisch verantwoord mee? Minstens zo belangrijk: hoe beschermt u uw eigen werk? Floor en Kerstin nemen u mee. Schrijf u nu al in. WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Januariblog: Be My Eyes
-Diverse blinde wetenschappers hebben grote werken verzet. Van geheel andere orde is de situatie dat u niets aan uw ogen mankeert, en toch blind bent (en blijft) voor uw eigen wetenschappelijke handelen. Hoe dan ook, volgens Kerstins januariblog is het de hoogste tijd dat iedereen de app Be My Eyes installeert.
   
   
Workshop 'Methodologie en wetenschappelijk schrijven', vrijdag 21 september 2018
-Wat zijn de wetenschapsfilosofische opvattingen binnen uw discipline? Daarbij beantwoordt u onder meer de vraag wat de gangbare methodologie of kennisopvatting is. En wat wetenschappelijk schrijven is. Meer weten? WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Maartblog: de waanzin van de hoepelrok
-Er zijn veel vooroordelen over onderzoekers. Lang van stof, ingewikkelde woorden, onnodig moeilijk doen... Daarmee is het lastig de aandacht op feestjes vast te houden. Floor vermoedt dat je met een onderwerp als de hoepelrok een heel eind komt. Lees de hele februariblog van Floor.
   
   
Paradisolezingen 2018
-De KNAW en haar instituten organiseren wekelijks lezingen en bijeenkomsten over actuele wetenschappelijke ontwikkelingen of over de wetenschap achter de actualiteit. Veel van deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor een breed publiek. Lees meer....
   
   
Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid?
Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.