Nieuwsbrief december 2016

  -

Nieuwsbrief december 2016
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 7 april 2017
-Op vrijdag 7 april ontdekt u in één dag met Floor Basten en Kerstin van Tiggelen of promoveren bij u past en wat u dan te wachten staat. Uit de reacties van de deelnemers: "Het klinkt raar, maar tijdens de workshop zag ik ineens de outline van mijn thesis", "Goede balans tussen praktische tips & trics en het proces". Nu alvast reserveren.
   
   
Nieuwe naam...
-Wat begon met het schrijven van een Handboek, is nu uitgegroeid tot een heel pakket aan diensten. Tijd voor een nieuwe naam:
Expertisecentrum Buitenpromoveren.
Voor incompany workshops en workshops met open inschrijving, persoonlijke begeleiding, en proefschriftproductie.
   
   
... En nieuwe website en Facebookpagina
-Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe website expertisecentrumbuitenpromoveren.nl en een Facebookpagina.

Nieuw zijn onder meer de maandelijkse blogs van Floor en Kerstin over wetenschap in de breedste zin.
   
   
Wetenschapskalender 2017
-De Wetenschappelijke Scheurkalender biedt 365 intrigerende wetenschappelijke feiten en verrassende inzichten uit onder meer biologie, geneeskunde, wiskunde, informatica, techniek, scheikunde en bouwkunde. De bijdragen zijn geschreven door de redactie en vaste medewerkers van het maandblad NWT Magazine.
   
   
NWO Inspiratiedag 17 januari 2017
-NWO organiseert een inspiratiedag voor leraren met een promotiebeurs, ter versterking van de eigen succeskansen en een perspectief na promotie. Deze dag staat open voor alle laureaten van de programma’s Promotiebeurs voor leraren, Dudoc-alfa, Dudoc-bèta en Promodocs. Ook leraren uit het programma Postdoc-VO zijn van harte welkom.

   
   
Jan Brouwer Conferentie 23 januari 2017
-De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen organiseert op 23 januari de Jan Brouwer Conferentie met als thema ‘Als mensen een eeuw leven. Vloek of zegen?’.
Sprekers: minister E.I. (Edith) Schippers, prof. dr. J.P.J. (Joris) Slaets, drs. H. (Hedy) d’Ancona, en prof. dr. J. (Jenny) Gierveld.
   
   
HOVO-promotievoorstel 15 februari 2017
-Prof. dr. Jeanne de Bruijn leidt bij de HOVO/VU een cursus van tien workshopbijeenkomsten voor wie nu echt werk wil maken van promotieonderzoek.
De data zijn 15 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april, 26 april, 10 mei, 6 september, 20 september, 4 oktober 2017, steeds op woensdagmiddag van 13.30-16.30 uur.
   
   
Symposium 16 februari 2017
-De faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven, Metaforum KU Leuven en de provincie Vlaams-Brabant organiseren een symposium rond de complexe problematiek van duurzame voedselproductie en -consumptie: De onvolmaakte waarheid over voedselproductie en voedselzekerheid. De ochtendsessie is voor wetenschappers.
   
   
Denkend Geloven vanaf maart 2017
-Sinds geruime tijd gaan geloof en wetenschap elkaar uit de weg. Toch is er recent een opmerkelijke toenadering tussen beide gegroeid: geloof wordt meer en meer het voorwerp van wetenschappelijke observatie, terwijl technologische evoluties op hun beurt zoeken naar spirituele referentiekaders. Serie lezingen vanaf 8 maart in Leuven.
   
   
Vakconferentie wetenschapscommunicatie 10 april 2017
-Wat ís ‘maatschappelijke impact’ van wetenschap en op welke manier draagt wetenschapscommunicatie daaraan bij? Op 10 april 2017 organiseren onder meer KNAW en VSNU voor de vijfde keer de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie. De conferentie geeft een podium aan voorbeelden van wetenschap en wetenschapscommunicatie die het verschil maken in de samenleving.
   
   
Workshops juni 2017
-Ook alvast noteren of reserveren de workshops in juni:

• Literature review + Auteursrecht, plagiaat en referenties

• Methodologie + Wetenschappelijk schrijven
   
   
Handboek en Werkboek bestellen  
Handboek onder de kerstboom? Maak voor het Handboek € 54,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 89,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam en bezorgadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.