"En eenmaal zo aan de gang, merkt u dat u ook niet meer terug kunt naar uw oude zelf." Floor Basten en Kerstin van Tiggelen in het voorwoord van het Handboek Buitenpromoveren

Nieuwsbrief december 2015

  -

Nieuwsbrief december 2015
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

 
         
   
Tip voor leraren
-Op 9 december waren Floor en Kerstin weer uitgenodigd door NWO om in het kader van de Promotiebeurs voor leraren workshops te geven aan een grote groep docenten uit het po, vo, so, mbo en hbo. Onze tip voor lesgevende promovendi: combineer de NWO-beurs met het promotietraject van de Eindhoven School of Education.
   
   
Bundel onder de boom
-Verwen uzelf deze Kerst met de bundel Handboek Buitenpromoveren en Werkboek Buitenpromoveren. Of verras met deze twee boeken uw partner, vriend of collega die al jaren twijfelt over een promotie.

Prijs € 89,90 inclusief btw en verzendkosten.
   
   
Vrijdag 1 april en 11 november 2016 Workshop 'Buitenpromoveren in één dag'
-De twintig plaatsen op de eerste workshop waren in een paar weken volgeboekt, dus reserveer nu alvast 1 april of 11 november 2016. In één dag ontdekt u met Floor Basten en Kerstin van Tiggelen of promoveren bij u past en wat u dan te wachten staat. Lees hier meer over Buitenpromoveren in één dag.
   
   
Reacties eerste workshop
-Op vrijdag 13 november vond de eerste workshop 'Buitenpromoveren in één dag' plaats. Binnen een paar weken volgeboekt! Uit de reacties van de deelnemers: "Het klinkt raar, maar tijdens de workshop zag ik ineens de outline van mijn thesis", "Goede balans tussen praktische tips & trics en het proces", en "Uitstekend bruikbaar voor mijn oriëntatie".
   
   
Delpher breidt uit
-Delpher is de digitale database van de Koninklijke Bibliotheek met ruim 170.000 boeken, 1 miljoen kranten (van 1618 tot 1995), 1,5 miljoen tijdschriftpagina’s en 1,8 miljoen radiobulletins.

Deze geweldige informatiebron voor onder meer sociaal-wetenschappelijk of historisch onderzoek is gratis te raadplegen.
   
   
Prijs winnen met proefschrift
-Sterk proefschrift geschreven of sterk proefschrift gelezen? Tot 31 december kunnen deze worden aangemeld voor de Ruigrok Prijzen, de Langerhuizen bate en de Veegens Prijs. Ook voor het aanvragen van financiering.

Kijk voor meer awards ook eens op de website van Promovendi Netwerk Nederland (PNN).
   
   
Wie heeft het auteursrecht?
-Een proefschrift levert altijd iets op. Ideeën, concepten, modellen, producten, terminologie, een uitvinding of een tastbaar proefontwerp. Maar van wie zijn die briljante vondsten? De promovendus, de promotor, de universiteit, of de eventuele sponsor zoals de werkgever? Er is geen kort antwoord, vooral omdat ‘intellectueel eigendom’ een verzamelnaam is voor onder meer auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht, octrooirecht en databankenrecht. Lees er alles over in het Handboek Buitenpromoveren, hoofdstuk 7.6.
   
   
Handboek en Werkboek bestellen
Maak voor het Handboek € 54,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 89,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam en bezorgadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook handboekbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.