Nieuwsbrief augustus 2019

  --

Nieuwsbrief 2019/08
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

EIGENLIJK VOOR ÁLLE PROMOVENDI!

 
         
   
Weetje #7 uit het Handboek
-Wel eens gedacht aan promoveren ('doctoreren') in België? Kost slechts eenmalig € 500,-, maar de verdediging is een stuk zwaarder. Handboek Buitenpromoveren (2018, pp. 77-82) vertelt meer. Tip: koop dit Handboek als (buiten)promovendus of beveel het als (co-)promotor aan bij uw promovendi. Voor slechts € 57,95 wordt veel duidelijk.
   
   
Juli/augustusblog: Alan Turing
-Plagiaatsoftware claimt proefschriften te herkennen die niet van origine van de hand van de vermelde auteur zijn. Maar wat als het gepresenteerde proefschrift is geproduceerd door artificial intelligence? Geen plagiaat, maar ook niet zelf geschreven... Kerstin verkent de kansen in haar recente juli/augustusblog.
   
   
Workshop 'Methodologie en wetenschappelijk schrijven', vrijdag 13 september
-Wat zijn de wetenschapsfilosofische opvattingen binnen uw discipline? Daarmee beantwoordt u onder meer de vraag wat de gangbare methodologie of kennisopvatting is. En wat wetenschappelijk schrijven is. Meer weten? WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 349,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
NWO Matchmaking event, 30 augustus 2019
-Meedenken over of meeluisteren naar de 'Degradation and Reliability of Organic Materials'? Dat kan op vrijdag 30 augustus op de High Tech Campus in Eindhoven. De organisatie is in handen van Signify en de TU Delft.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 15 november 2019
-"Had ik dat maar eerder geweten", horen we vaak. Daarom bieden we deze algemene introductiecursus twee keer per jaar aan. Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten? WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 349,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
€ 9,5 miljoen voor Promotiebeurs voor Leraren
-De dertiende ronde van de Promotiebeurs voor Leraren leverde 32 nieuwe promovendi op die op kosten van NWO aan hun proefschrift mogen beginnen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt jaarlijks 9,5 miljoen euro beschikbaar. In september start een aanvraagronde en is er bovendien een informatiebijeenkomst.
   
   
Workshop 'Literature review en Auteursrecht, plagiaat en referenties', vrijdag 22 november 2019
-Hoe vindt u relevante literatuur, en wat doet u daar vervolgens academisch verantwoord mee? Minstens zo belangrijk: hoe beschermt u uw eigen werk? Floor en Kerstin nemen u mee. Schrijf u nu al in. WTC Almere, van 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 349,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Science Café Den Haag
-Tijdens het Science Café Den Haag geven drie bevlogen wetenschappers een inspirerend en laagdrempelig college over een boeiend vraagstuk uit hun vakgebied. Per avond staat één thema centraal, bezoekers de kans om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan. Dinsdag 19 november is het thema 'De Ruimte'.
   
   
Workshops op locatie
-Er ontstaan steeds meer PhD-groepjes in bedrijven, hogescholen en universiteiten. Floor en Kerstin geven ook workshops van een halve of hele dag op locatie. Dit kunnen de volledige bestaande workshops zijn of maatwerk via een combinatie van verschillende onderwerpen. Individuele begeleiding is eveneens mogelijk.
   
   
Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid?
Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld,
of omdat uw organisatie is vertegenwoordigd in het Handboek Buitenpromoveren
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.