Nieuwsbrief augustus 2018

  --

Nieuwsbrief augustus 2018
Handboek Buitenpromoveren
Hét oriëntatiepunt
voor promoveren
naast of na een carrière

Werkboek Buitenpromoveren
Dé praktische oefeningen
voor promoveren
naast of na een carrière

EIGENLIJK VOOR ÁLLE PROMOVENDI!

 
         
   
Promotor of copromotor?
-NRC geeft het Handboek Buitenpromoveren maar liefst vijf van de vijf sterren (lees recensie). Daarmee is het een tijdbesparende aanwinst voor zelfs de ervaren (co)promotor die interne en externe promovendi snel en goed op weg wil helpen, en daarbij voor de antwoorden op veel vragen naar het Handboek kan verwijzen. De derde editie (2018) is volop verkrijgbaar.
   
   
Nieuw: Radboud Recharge
-Radboud Recharge is een nieuwe service van de Radboud Universiteit. Het is een doorlopend verversend overzicht van de beste wetenschappelijke onderzoeken en activiteiten van de universiteit. Een account aanmaken is niet nodig, maar wel handig als u voorkeuren wilt bewaren.
   
   
Workshop 'Methodologie en wetenschappelijk schrijven', vrijdag 21 september 2018
-Wat zijn de wetenschapsfilosofische opvattingen binnen uw discipline? Daarbij beantwoordt u onder meer de vraag wat de gangbare methodologie of kennisopvatting is. En wat wetenschappelijk schrijven is. Meer weten? WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Juliblog: aanwezigheidszwakte
-Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn werd ooit door iemand gediagnosticeerd met aanwezigheidszwakte. Een aandoening waarbij iemand letterlijk en figuurlijk niet wordt gezien. In het reële leven al een drama, in de wetenschap niet minder. Onderschat daarom de waarde van uw academic voice niet, benadrukt Kerstin in haar meest recente blog.
   
   
Promotiecursus bij Hovo VU
-De Vrije Universiteit organiseert komend najaar voor de derde keer de cursus Werken aan een promotievoorstel, bedoeld voor iedereen vanaf vijftig jaar die onder begeleiding van hoogleraar Jeanne de Bruijn de eerste stappen wil zetten in het maken van een promotievoorstel. Het Handboek Buitenpromoveren is aanbevolen literatuur.
   
   
Workshop 'Buitenpromoveren in één dag', vrijdag 9 november 2018
-"Had ik dat maar eerder geweten", horen we vaak. Daarom bieden we deze algemene introductiecursus twee keer per jaar aan. Alle gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voor wie nog niet of juist net is begonnen. Meer weten? WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Wereldwetenschapsdag, 10 november 2018
-UNESCO van de Verenigde Naties heeft jaarlijks 10 november ingesteld als de internationale Dag van de Wetenschap voor Vrede en Ontwikkeling. Lees meer....
   
   
Gala van de Wetenschap, 27 november 2018
-Op 27 november 2018 organiseert New Scientist het Gala van de Wetenschap in Stadsschouwburg Amsterdam. Het thema van het Gala dit jaar is: ‘weten wat we nog niet weten’. Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton en hoogleraar mathematische fysica aan UvA, is curator van het programma.
   
   
Workshop 'Literature review en Auteursrecht, plagiaat en referenties', vrijdag 21 juni 2019
-Hoe vindt u relevante literatuur, en wat doet u daar vervolgens academisch verantwoord mee? Minstens zo belangrijk: hoe beschermt u uw eigen werk? Floor en Kerstin nemen u mee. Schrijf u nu al in. WTC Almere, 10.00-16.00 uur. Gratis parkeren en NS-station voor de deur. € 299,- exclusief btw, inclusief lunch.
   
   
Avond van Wetenschap & Maatschappij, 8 oktober 2018
-De Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij nodigt ieder jaar 275 prominenten uit wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport, voor een feestelijk diner in de Ridderzaal in Den Haag. Naast onderlinge discussie vindt ook uitreiking van de Huibregtsenprijs plaats. De NTR maakt een korte film over de genomineerden en hun onderzoeken.
   
   
Handboek en Werkboek als inspirerend cadeau voor collega of familielid?
Maak voor het Handboek € 57,95, voor het Werkboek € 34,95, en voor de Bundel € 92,90 over op rekening NL44 TRIO 0781 3924 46 t.n.v. Basten - Van Tiggelen, onder vermelding van naam, bezorgadres en e-mailadres. Voor het buitenland gelden extra verzendkosten. Zie ook expertisecentrumbuitenpromoveren.nl.
   
         
Uitgever: Accent Grave vof | KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.